vrijdag, 19. augustus 2005 - 22:24

Fiscus jaagt op tweede huis in Turkije

Hilversum

De fiscus is de jacht begonnen op Nederlanders die een tweede huis hebben in Turkije, dit meldt het RTL nieuws. Staatssecretaris Wijn (financiën) zei in de uitzending dat hij een akkoord heeft gesloten met Turkije over uitwisseling van financiële gegevens. De fiscus vermoedt dat er miljoenen aan zwart geld is opgegaan in vooral goedkopere tweedehands huisjes.

Omdat het land buiten de EU valt en erg geliefd is bij Nederlanders vermoedt de belastingsdienst dat er miljoenen euro’s aan zwart geld naar toe zijn en worden gebracht. Door een goede samenwerking tussen zowel de belastingdienst in Nederland als in Turkije, gesteund door de lokale makelaars, kwam dit aan het licht.

Op dit moment worden in Turkije veel nieuwe rekeningen geopend, maar ook veel appartementen gebouwd. De Belastingsdienst geeft, net als vorig jaar in Frankrijk waar ook veel Nederlanders een tweede huis bezaten, de kopers een zogenoemde inkeerregeling. Dit wil zeggen dat de kopers van een tweede huis de mogelijkheid krijgen alsnog de verschuldigde belasting over te maken. Doen ze dat niet dan lopen de kopers groot risico een boete te krijgen en resteert een flinke naheffing.
Categorie:
Tag(s):