vrijdag, 5. augustus 2005 - 12:30

Foto’s verdachte relschoppers

Nijmegen

De politie gaat vanaf dinsdag 16 augustus foto’s publiceren van tientallen verdachte relschoppers die betrokken waren bij de ongeregeldheden tijdens de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten. Deze personen krijgen de kans eventuele publicatie van hun foto te voorkomen door zich tijdens kantooruren vrijwillig te melden op het hoofdbureau van de politie in Nijmegen.

In de nacht van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli, op de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten, vonden er ernstige ongeregeldheden plaats onder de Waalbrug in Nijmegen. Nabij het podium van het vermaakcentrum van de Matrixx ontstond omstreeks 02.00 uur ruzie binnen een groep jongeren. Toen agenten bij de ruzie kwamen, richtte het geweld zich plotseling tegen de politie. Agenten werden met materialen waaronder stenen bekogeld. In totaal liepen veertien agenten daarbij verwondingen op. Uiteindelijk werd met charges, ruiters en diensthonden het terrein ontruimd. In totaal werden hierbij vier verdachten aangehouden. Op dit moment zitten daarvan nog twee verdachten vast.

Van de ongeregeldheden zijn videobeelden gemaakt waarop tientallen relschoppers te herkennen zijn. Hiervan zijn ook foto’s gemaakt. Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat deze foto’s gebruikt mogen worden voor opsporingsberichtgeving. Op dinsdag 16 augustus 2005 wordt een deel van de fotoreeks van verdachte personen getoond in het programma Opsporing Verzocht. Gelijktijdig worden de foto’s ook geplaatst op www.politie.nl.

In een latere fase wordt een tweede reeks verdachten gepubliceerd. Alle personen krijgen nog een kans om publicatie te voorkomen. Zij kunnen zich tot en met 12 augustus 2005 melden op het hoofdbureau van politie aan de Stieltjesstraat 1 in Nijmegen. Dit kan uitsluitend tijdens kantooruren. © BON
Provincie:
Tag(s):