donderdag, 4. augustus 2005 - 19:58

Française geeft agent oorvijg

Gilze

Woensdagavond 3 augustus omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw een tentje had opgezet nabij een parkeerplaats aan de Molenakkerweg en dat ze daar gevaarlijk stond. De politiemensen gingen kijken en troffen een 39-jarige Franse aan. De vrouw verklaarde al liftend onderweg te zijn naar huis en geen geld meer te hebben voor een camping. Ze kreeg van de politiemensen te horen dat illegaal kamperen niet is toegestaan en dat ze haar spullen moest pakken.

Toen de politiemensen omstreeks 04.30 uur gingen controleren of de vrouw inderdaad vertrokken was, troffen ze haar slapend in haar tent aan. Ze maakten de vrouw wakker en vertelden haar dat ze bekeurd zou worden voor illegaal kamperen. De vrouw werd daar erg boos over, schold de politiemensen uit en sloeg één van hen tegen een oor.

Daarop is ze aangehouden op verdenking van mishandeling van een ambtenaar in functie en meegenomen naar het politiebureau, waar ze de nacht verder kon doorbrengen in een cel. Tijdens een verhoor donderdagochtend bekende ze de mishandeling. Ze kreeg daarop van Justitie een transactievoorstel van EUR 395,- aangeboden, maar weigerde de boete te betalen. Daarna is ze heengezonden met een AU-dagvaarding. De afkorting AU staat voor ‘Aanhouden en Uitreiken’. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt.

Op de dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. ©BON
Provincie:
Tag(s):