maandag, 5. september 2005 - 20:21

Geen hesje voor Kuijt, Robben fit?

Dirk Kuijt dreigt voor het eerst in twaalf wedstrijden buiten de basis van het Nederlands elftal te vallen.

De spits van Feyenoord, die op drie goals en drie assists staat, behoorde op de maandagtraining in Eindhoven niet bij de hesjes. Zelf trok Kuijt daar nog niet al te zware conclusies uit. "Het is nog geen woensdag hè?'', reageerde hij in het Sportjournaal.

Kuijt acteert in Oranje voornamelijk als veredelde rechtsbuiten en mogelijk dat Marco van Basten thuis tegen het uiterst behoudende Andorra kiest voor een echte buitenspeler om vanaf de flanken voor meer dreiging te zorgen. Bovendien is Kuijt bij een volgende gele kaart geschorst voor het duel met de Tsjechen.

Kandidaat voor een plek op flanken is Arjen Robben. De linkspoot van Chelsea ontbrak nog tegen Armenië omdat hij nog niet volledig hersteld was van een enkelblessure maar heeft goede hoop er tegen Andorra wel bij te zijn. "Het ziet er goed uit voor woensdag, ik ben een stuk positiever.'' Om een eventuele doorbaak tegen het zeer verdedigend spelende Andorra te forceren, oefende Nederland in het Philips stadion alvast op de variant waarin opnieuw Jan Vennegoor of Hesselink met zijn fysieke kracht voor een doorbraak moet zorgen.
Categorie:
Tag(s):