vrijdag, 5. augustus 2005 - 10:40

Gehavend Ajax neemt het op tegen een fit PSV

Ajax moet het in het duel om de Johan Cruijff schaal tegen PSV naar alle waarschijnlijkheid stellen zonder Wesley Sneijder. De middenvelder heeft last van zijn wreef en zal met het oog op de voorronde voor de Champions League tegen Brondby IF van aanstaande woensdag door trainer Danny Blind worden gespaard.
<BR>
<BR>Naast Sneijder kan Blind voor de kraker tegen PSV van vrijdagavond niet beschikken over Stekelenburg, Trabelsi, Maxwell, Mitea, Lindenbergh, Rosenberg, Grygera en Rosales.

Zij zijn of geblesseerd, of worden door de oefenmeester van de Amsterdammers gespaard voor het cruciale duel tegen Brondby. Of Daniel de Ridder aan zal treden in de openingswedstrijd van het seizoen tegen de landskampioen is ook nog niet duidelijk. De rechtsbuiten is nog niet volledig fit.

Hans Vonk zal naar alle waarschijnlijkheid het doel van de Amsterdammers verdedigen. De oud-keeper van SC Heerenveen neemt de plaats over van Maarten Stekelenburg, die door een blessure aan zijn schouder de komende maanden aan de kant zal staan.

Trainer Danny Blind geeft met zijn keuze opnieuw de voorkeur aan oudgediende Vonk, die vorig seizoen al een groot aantal duels voor Ajax in het doel stond. Bogdan Lobont de derde keeper in Amsterdamse dienst wordt naar alle waarschijnlijkheid door Blind voor het treffen met PSV gepasseerd.
Categorie:
Tag(s):