dinsdag, 23. augustus 2005 - 8:15

Gekantelde vrachtwagen met kippen geeft ravage

Utrecht

Een gekantelde vrachtwagen geladen met 8000 slachtkippen heeft een chaos veroorzaakt op de A-27 bij Utrecht. Op de A-27 waren rond 03.00 uur medewerkers van rijkswaterstaat bezig met maaiwerkzaamheden in de berm. De daarbij rijdende afzetting, voor de veiligheid van de werklieden, is door nog onbekende oorzaak aangereden door de vrachtwagen. Hierdoor kantelde de vrachtwagen en vielen de kratten met kippen op de snelweg en braken open.

Hierdoor kwamen de kippen op de snelweg te liggen. De vrachtwagenchauffeur en de bestuurder van de rijdende afzetting raakte bij het ongeval gewond.

De enorme ravage die hierdoor werd veroorzaakt had als gevolg dat de gehele hoofdrijbaan van de A27 was versperd in de richting Hilversum ter hoogte van knooppunt Lunetten.

Over het lot van de kippen die het ongeluk hebben overleefd is op dit moment niets bekend. Van de 8000 kippen heeft ongeveer de helft het ongeluk niet overleefd. Zowel de dode als de levende kippen worden naar speciale bedrijven afgevoerd.

De verwachting is dat de bergingswerkzaamheden tot ver in de ochtendspits gaan duren. Rond 7:00 uur is de parallelrijbaan voor het verkeer vrijgegeven.

© BON / Foto's Menno Bausch
Provincie:
Tag(s):