woensdag, 3. augustus 2005 - 22:34

Gemeenteraadslid en voorzitter COC beloven niet meer te ruziën

Enschede/Almelo

Gemeenteraadslid Hans Hofte en voorzitter Jan Krol van de Twentse COC hebben elkaar beloofd niet meer met elkaar in de media te ruziën, en hebben samen gezellig een pilsje gedronken in een bekend Enschedees homocafé. Hofte kreeg verleden jaar half 'gay' Nederland over zich heen toen hij zei tegen Roze Zaterdag te zijn. Zij hebben de vrede getekend en respecteren nu elkaars mening.

Hofte heeft zich, sinds hij in diverse interviews zei tegen Roze zaterdag te zijn, zich constant moeten verdedigen. De hele Nederlandse homoscene stopte hem in de ban. Hij werd zelfs bedreigd door een 38-jarige man die ondertussen door de rechtbank in Almelo veroordeeld is.

Dat wat hij eigenlijk bedoelde is dat hij tegen de extravagante 'Gay Parade' was omdat daar de aanstellerige nichten zich profileren. Die krijgen vervolgens weer veel aandacht in de media en het volk denkt dat de hele homoscene er zo uitziet. Hij heeft niets tegen 'normale' rustige onopvallende homo's. Hij heeft het er maar druk mee om dat iedereen uit te leggen.

Voorzitter Jan Krol van het COC, die in het dagelijks leven ook directeur van de bibliotheek in Almelo is, en Hofte bekvechten wat af sinds verleden jaar zomer. Afgelopen zaterdag nodigden de twee elkaar uit onder het genot van een pilsje uit eens elkaars meningen aan te horen. En het werd nog gezellig ook. Krol baalde er zelfs van rond 12.00 uur alweer met de laatste trein naar huis te moeten. De lucht lijkt geklaard tussen de twee. Hofte is al 35 jaar met zijn vrouw gelukkig en wenst dat ieder homostel ook toe.

Het wachten is nu op de volgende aanvaring met een ambtenaar of instantie. Want het gemeenteraadslid Hans Hofte van de Stadspartij heeft het hart op de goede plaats zitten maar komt soms wel erg onverwacht en niet altijd even tactisch uit de hoek met zijn mening over iets.
Wordt waarschijnlijk wel weer vervolgd.

tekst/foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):