woensdag, 7. september 2005 - 7:38

Gijzelnemer aangehouden

Gemert

De politie heeft dinsdagavond rond 22.00 uur een man van 39 jaar uit Gemert aangehouden in een restaurant aan de Molenstraat. Hij had rond 20.45 uur vanuit de zaak naar de politie gebeld met de mededeling dat hij daar een aantal mensen had gegijzeld. Daarbij dreigde hij dat hij een bom bij zich had. De melding is door de hulpdiensten serieus genomen. De politie heeft de omgeving van de zaak afgezet en de benodigde mensen ter plaatse laten komen.

De ambulancedienst heeft een aantal ambulances klaargezet. Kort voor 22.00 uur kwam een aantal gijzelaars naar buiten met de mededeling dat ze de man zelf hadden overmeesterd. De politie heeft hem vervolgens in de zaak aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Er is geen bom gevonden. Het is nog onbekend waarom de man het heeft gedaan. Hij wordt nog verhoord.

In totaal waren er 15 mensen in het restaurant. Ze zijn niet gewond geraakt maar wel geschrokken en onder indruk van wat is gebeurd. Na afloop zijn de mensen opgevangen door Slachtofferhulp, de ambulancedienst en de politie op het politiebureau in Gemert. Ook burgemeester Van Maasakkers van de gemeente Gemert-Bakel heeft daar nog met de mensen gesproken.
Provincie:
Tag(s):