woensdag, 24. augustus 2005 - 10:48

Goedkope fiets voor ambtenaar

Zwolle

Een Zwolse rijwielzaak biedt ambtenaren van het Zwolse stadhuis de hele maand september nieuwe fietsen met megakorting aan. Pikant detail in de paginagrote advertentie is het feit dat dezelfde rijwielzaak momenteel in de clinch ligt met de gemeente over vermeende activiteiten van detailhandel op een groot industrieterrein buiten het centrum van de stad.

Eigenaar Peter Kamp van de rijwielzaak ontkent in alle toonaarden dat hij zijn conflict met de gemeente door middel van een grote advertentie op scherp heeft willen zetten. Eigenlijk vindt Kamp dat hij helemaal geen conflict met de gemeente heeft. In de bewuste advertentie noemt Kamp echter wel de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente. Toevallig juist de afdeling waar hij een meningsverschil mee heeft over zijn bedrijfsmatige activiteiten. Hoewel de advertentie doet vermoeden dat alleen ambtenaren een fikse fietskorting krijgen, blijkt dat ook andere bedrijven van dit unieke fietsenplan gebruik kunnen maken.

Rijwielhandelaar Kamp heeft in Zwolle vier winkels. Daarnaast heeft hij op de locatie Marslanden een pand dat als magazijn en kantoorruimte dienst doet. Meer niet want het bestemmingsplan laat op die locatie geen detailhandel toe. Dat laatste wordt door verantwoordelijke ambtenaren van Toezicht en Handhaving bestreden. Volgens hen handelt Kamp op de Marslanden in strijd met de detailhandelverordening.

Op de dag dat de zaak tussen de gemeente Zwolle en rijwielhandelaar Kamp in de adviescommissie bezwaarschriften wordt besproken verscheen ook de door Kamp geplaatste paginagrote advertentie. Volgens Kamp gewoon een gebaar van goede wil en moet er beslist niet meer achter gezocht worden. De advertentie heeft onder de locale bevolking al tot menige discussie geleid. Zelfs een van de Zwolse wethouders heeft de bewuste advertentie uit de krant gehaald. Want de aankoop van een fiets met hoge korting kan alleen als de advertentie wordt meegenomen.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):