dinsdag, 11. oktober 2005 - 11:37

Gratis reparatie fietsverlichting en graveren postcode

Ede

De Fietsersbond organiseert zaterdag 15 oktober de jaarlijkse fietsverlichtingsactie. De actie is van 10.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur bij de tenten van de Fietsersbond op het Maanderplein (tegenover het oude politiebureau). Peter van ’t Hoog, wethouder van verkeer, is rond 10.30 uur aanwezig om het belang van goede fietsverlichting en bestrijding van fietsendiefstal te onderstrepen.

Goede fietsverlichting is belangrijk. Niet alleen voor de veiligheid van de fietser zelf maar ook voor de verkeersveiligheid in het algemeen. Dit jaar wordt de verlichtingsactie gecombineerd met de mogelijkheid om uw postcode op uw fiets te laten graveren. Zo is uw fiets, als deze wordt gestolen, gemakkelijker op te sporen en terug te bezorgen.

Auke Fietsplus Ede en 2-Wielercentrum Ede, bijgestaan door een vijftal speciaal voor dat doel opgeleide medewerkers van de Fietsersbond, voeren de controle van voor- en achterlichten en eventuele reparaties ter plekke uit. Een aantal samenwerkende Edese fietsenmakers en medewerkers van de afdeling Toezicht van de gemeente Ede maken de graveeractie bovendien mogelijk. De winkeliers van het Maandereind ondersteunen deze gecombineerde actie. Zij zorgen voor een waar fietsspektakel: een fietsende clown en rare fietsen, waarmee vreemde capriolen kunnen worden gemaakt. Barnies zorgt deze dag, net als vorig jaar, voor de koffie.

Het controleren en repareren van voor- en achterlichten is in principe gratis. Worden nieuwe onderdelen gebruikt dan moeten deze uiteraard wel worden betaald. Arbeidskosten worden niet berekend. Ook het graveren van de postcode is gratis.

Zie ook: www.fietsersbond.nl/ede

©BON
Provincie:
Tag(s):