zondag, 2. oktober 2005 - 9:53

Grote brand in opslagloods

Amstelveen

Rond 8.30 uur zondagochtend is in een opslagloods aan de Zijdelweg in Amstelveen een grote brand uitgebroken. De brand die heeft gewoed ging gepaard met een hoop rookontwikkeling. Brandweerkorpsen uit Uithoorn en Amstelveen bestreden het vuur. Tijdens de brand werden er geen gevaarlijke stoffen gemeten door de brandweer. Wel is er een nog onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen tijdens de brand.

Een woordvoerder van de brandweer liet weten dat de brand onder controle is en een gebied van 50 meter rond de brand zal worden afgesloten om de asbest die is vrijgekomen in de loop van de dag te verwijderen. De twee loodsen waar bieten en decormaterialen van tv-maker Van den Ende staan opgeslagen, zullen als verloren kunnen worden beschouwd. De lokale nieuwszender Rick-FM in Uithoorn werd vanmorgen plat gebeld door verontruste inwoners. Een journalist die snel ter plaatse was, deed live verslag en kon inwoners al snel geruststellen.

Afgelopen week legde een grote brand op een bedrijventerrein in Weesp eveneens een Stand en Decorbouw voor o.a televisiemakers in de as. De oorzaak van deze brand is tot nu toe nog niet bekend. Foto's Frank van den Berg, Erwin Hermanns, Jaap Maars.
Provincie:
Tag(s):