zondag, 7. augustus 2005 - 13:54

Grote brand in stapel houtsnippers

Moerdijk

Zaterdagavond heeft er een korte maar felle brand gewoed bij het overslagterrein Moerdijk aan de Middenweg in Moerdijk. Vermoedelijk door broei was een grote stapel houtsnippers in brand geraakt en die kreeg van de brandweer vrijwel meteen het predikaat grote brand. Het vuur was snel onder controle, maar voor het sein brand meester kan worden gegeven heeft de brandweer nog veel uren werk. Er was en is geen gevaar voor milieu of volksgezondheid.

Even voor half acht werd zaterdagavond de brand gemeld bij deze provinciale inrichting en rukte de brandweer o.l.v. commandant J. van Dorst uit. Al snel moest assistentie van meer voertuigen worden gevraagd om de uitslaande vlammen te kunnen bedwingen. Daarnaast bestond er direct gevaar voor het overslaan van het vuur naar een naastgelegen chemicaliën opslag. Met ongeveer 25 brandweerlieden ging men het vuur te lijf en dat leidde ertoe dat binnen een uur het vuur onder controle was en alle direct gevaar geweken was. Metingen wezen verder uit dat er geen schadelijke stoffen waren vrijgekomen. De Regionale Milieudienst kwam wel ter plaatse. Loco-burgemeester van de gemeente Moerdijk C. Punt stelde zich persoonlijk op de hoogte.

Toen het vuur eenmaal onder controle was, kon men beginnen met het uit elkaar halen van de rokende massa houtsnippers. Het nablussingswerk zal nog vele uren vergen.
Metingen op andere stapels houtsnippers moeten uitwijzen of daar direct maatregelen nodig zijn. © BON
Provincie:
Tag(s):