dinsdag, 20. september 2005 - 9:17

Grote wapenvondst in Den Haag

Den Haag

De politie Haaglanden heeft op 30 augustus een grote wapenvondst gedaan in de regio Den Haag. Hierbij werden onder andere revolvers, semi-automatische geweren, drie machinepistolen en 7 pistolen in beslag genomen. De politie vond ook 10.000 stuks munitie. Dit heeft het openbaar ministerie in Den Haag dinsdag laten weten. De politie heeft in deze zaak in juni al een 36-jarige Duitser aangehouden.

Het onderzoek naar de wapenhandel in en buiten de regio Haaglanden werd gestart naar de vondst van een grote partij wapens en explosieven in de woning van de Duitser in maart 2005. De man kon in eerste instantie uit handen van de politie blijven. Op 27 juni werd hij gearresteerd in Den Haag en inmiddels is hij uitgeleverd aan Duitsland.

Op 30 augustus werden in Veenendaal twee inwoners uit Den Haag (40 en 49 jaar) op heterdaad aangehouden tijdens een transport en invoer van enkele wapens. Hierbij werden een machinegeweer en zeven pistoolmitrailleurs in beslag genomen.

Tijdens doorzoekingen in vier woningen in Den Haag, Voorburg en De Harskamp en in een loods in Pijnacker werden een man en drie vrouwen aangehouden. De verdachten (in de leeftijd van 22, 37, 42, 56 jaar) waren woonachtig in de regio Haaglanden. Drie personen zitten nog in voorlopige hechtenis
De wapens waren bedoeld voor de wapenhandel, maar ook voor de eigen verzameling.
Provincie:
Tag(s):