vrijdag, 21. oktober 2005 - 0:34

Heerenveen pakt punt in Boekarest

SC Heerenveen is de groepsfase van de UEFA Cup prima begonnen, door op bezoek in Roemenië het lastige Dinamo Boekarest op 0-0 te houden. Hoewel het resultaat er mag zijn, kwamen de Friezen eigenlijk niet in het stuk voor en was de wedstrijd het aanzien niet waard. De ploeg van Gertjan Verbeek was niet bij machte om het de nummer twee van de Roemeense competitie ook maar één moment lastig te maken en de thuisploeg wilde wel, maar het ontbrak de club uit de hoofdstad aan finesse.

Verbeek was na afloop zeer tevreden met het behaalde punt en toonde zich een realist. "Meer zat er ook echt niet in vanavond. Aanvallend waren we onmachtig, maar we hebben ook weinig weggegeven. Achterin stond het prima.'' Ook daarmee deed de trainer de waarheid eer aan. Dinamo kreeg wel wat kansjes, maar keeper Boy Waterman hoefde zich eigenlijk nauwelijks te onderscheiden. Alleen Ianis Zicu was een aantal keer gevaarlijk, maar de spits had het vizier niet op scherp staan. Heerenveen zette daar zowaar nog minder tegenover. Pas na de pauze was het Ugur Yildirim die de vijandelijke doelman, Gayev, uit een vrije trap voor de eerste en enig keer in verlegenheid bracht.

Vooraf waren alle ogen aan Heerenveen-zijde gericht op Klaas-Jan Huntelaar. De spits schitterde afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen NAC, waarin hij drie keer scoorde, en gaf daarmee onbedoeld het startsignaal voor een heuse 'Huntelaar moet mee naar Duitsland-campagne'. Vanavond kwam de aanvaller echter totaal niet in het stuk voor, al viel hem dat eigenlijk niet te verwijten. Heerenveen was duidelijk gekomen om niet te verliezen en liep het hele duel achter de feiten aan. Huntelaar stond op een eiland en kreeg zo nu en dan de meest onmogelijke ballen op zich afgevuurd onder het motto 'zoek het maar uit'.
Categorie:
Tag(s):