vrijdag, 23. september 2005 - 22:29

Heerenveen verslaat NEC

SC Heerenveen heeft met moeite gewonnen van NEC, 2-1. NEC begon de wedstrijd van vanavond weliswaar met een punt meer dan Heerenveen, de Friezen lieten zien wel meer in huis te hebben dan de vier punten die ze tot nu toe verzamelden.
<BR>
<BR>Heerenveen opende ook zeer belovend met een goal van de altijd gevaarlijke Samaras. Na 51 seconden lag de bal al achter Babos.

Ondanks deze vroege achterstand liet NEC zich niet uit het veld slaan en de gelijkmaker viel in de twintigste minuut uit een schitterende aanval. Wielaert vertrok op randje buitenspel, zijn medespeler Denneboom stond buitenspel, maar die kreeg de bal niet. Uit een geweldige voorzet glijdt Takak de 1-1 binnen.

In de tweede helft was het Heerenveen dat aandrong. In de zestigste minuut resulteerde dit in een hele grote kans die nog maar net van de lijn kon worden gehaald. Na doorkoppen van Samaras maakte Pranjic zijn actie, vond Bruggink, deze passeerde Babos, maar vond alsnog Leiwakabessy op zijn weg. Tien minuten later was het dan toch zover, Prajic scoorde voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Hij schoot van 25 meter de bal hard, maar op het oog niet onhoudbaar, precies over Babos heen. De bal kwam gewoon door het midden, Babos bleek deze echter totaal verkeerd in te schatten.

De frustratie van de goal kwam tot uiting via Olsson. Hij duwde Samaras in zijn rug, terwijl er geen bal in de buurt was. Scheidsrechter Haverkort had het niet gezien, maar de vierde official wel. De protesten van Cees Lok waren tevergeefs, Haverkort trok de rode kaart. Behoorlijk overdreven, zo ernstig was het nu ook weer niet, maar de zogenaamd creperende Samaras leek hem te overtuigen van de ernst van de overtreding. Op mirazuleuze wijze stond de Heerenveen-spits echter binnen een paar tellen weer in het veld, nadat Olsson was vertrokken. Later werd nog wel geprobeerd om Samaras een kaart aan te naaien. Takak ging met een luide brul naar de grond alsof hij geslagen was, maar dat viel allemaal reuze mee.

In blessuretijd redde keeper Vandenbussche de thuisploeg, want Wisgerhof bracht met een schitterende voorzet Bart Van den Eede alle mogelijkheden om van dichtbij de gelijkmakende 2-2 te maken. Door de druk van NEC in de laatste minuten stapte Heerenveen toch nog opgelucht van het veld. Ze hebben dit jaar al meer pech gehad in de slotfase, vandaag in ieder geval niet.