woensdag, 14. september 2005 - 22:52

Hekken langs rails tegen spoorlopers

Regio

ProRail plaatst van september tot december 13 kilometer vandalismebestendig hek langs het spoor in Zuid-Nederland. De nieuwe hekken moeten verhinderen dat mensen te dicht bij de rails komen. Langs het spoor ontstaan soms levensgevaarlijke situaties door spoorlopers, vandalen en kinderen die bij het spoor spelen.. ProRail treft verschillende maatregelen om de veiligheid te verbeteren en vertragingen terug te dringen. Zo waarschuwt ProRail omwonenden per brief voor de gevaren en gevolgen van langs het spoor lopen. Ook zijn er borden langs het spoor geplaatst om te voorkomen dat mensen sluiproutes nemen. In oktober start een campagne op middelbare scholen.

In Brabant komen nieuwe hekken bij de stations Oss-West, Ravenstein, Helmond Brandevoort en Den Bosch Oost, bij dierenpark Nuenen en bij de markt aan de Tongelresestraat in Eindhoven.

Ongeveer 10 procent van alle storingen in het treinverkeer wordt veroorzaakt door derden. Daaronder verstaan we: aanrijdingen, zelfdoding, spoorlopers en vandalisme. Een machinist remt abrupt wanneer hij iemand op of vlakbij het spoor ziet. Hij schrikt en weet niet of de persoon op het spoor de trein ziet aankomen. Tot de spoorloper weg is, moeten alle treinen in beide richtingen stapvoets rijden en dit zorgt voor vertragingen. ProRail werkt er samen met NS, gemeentes en spoorwegpolitie aan om dit soort vertragingen terug te dringen. ©BON
Provincie:
Tag(s):