woensdag, 5. oktober 2005 - 12:43

Hogeschool Zuyd in de prijzen!

Heerlen

De opleiding Chemische Technologie van de faculteit Life Sciences van de Hogeschool Zuyd heeft de Runner-up Cup gekregen bij de officiële viering van 10 jaar Keuzegids Hoger Onderwijs. De opleiding is namelijk erin geslaagd om vanuit een positie als hekkensluiter in 1995 door te groeien naar een koppositie. In de nieuwe Keuzegids 2005 wordt de Heerlense opleiding door de studenten als beste van het land genoemd. Ook de opleiding Chemie van de zelfde faculteit neemt deze toppositie in.

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie voor Consument en Expert (CHOICE) viert dit jaar het 10-jarig bestaan van de Keuzegids Hoger Onderwijs. Hiervoor worden jaarlijks duizenden studenten van hogescholen en universiteiten ondervraagd om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de opleiding die ze volgen. Eenmalig wordt de Runner-up Cup uitgereikt aan een opleiding die zich in deze 10 jaar van hekkensluiter tot koploper heeft ontwikkeld. Chemische Technologie scoorde in 1995 nog laag met een gemiddeld rapportcijfer van 6,28. Dit jaar geven de studenten de opleiding een 7,09: het hoogste cijfer voor een chemie-opleiding. Sterke punten zijn de docenten, de interessante inhoud en de goede studeerbaarheid, aldus de mening van de studenten.

De huidige toppositie is voor het team van Chemische Technologie beslist geen reden om genoegzaam achterover te leunen. De opleidingen wil de practicumvoorzieningen verder moderniseren, meer keuzemogelijkheden gaan aanbieden, het onderwijs in de laatste twee studiejaren verder flexibiliseren en de leeromgeving voor studenten nog uitdagender maken. Joost Ruland directeur van de faculteit Life Sciences waartoe de opleiding behoort: 'Daarvoor willen we studenten en werkveld laten samenwerken in het leerbedrijf Zuydlab dat we speciaal hiervoor hebben opgericht.'

Het onderzoek voor de Keuzegids Hoger Onderwijs wordt jaarlijks uitgevoerd door CHOICE in opdracht van het ministerie van OcenW. In de nu verschenen gids gaat het om de mening van studenten in de periode 2003 - 2005.

© BON Hogeschool Zuyd - Foto: Focuss 22
Provincie:
Tag(s):