zaterdag, 15. oktober 2005 - 18:43

HSV verliest, rood Van der Vaart

HSV heeft niet geprofiteerd van het gelijkspel tussen FC Bayern München en Schalke 04. De Hamburgers verloren notabene op eigen veld met 0-1 van VFL Wolfsburg. De zorgen werden vergroot in blessuretijd.

Oud-Ajacied Rafael van der Vaart kreeg het aan de stok met Maik Franz. Beide spelers mochten direct vertrekken van scheidsrechter Wolfgang Stark.

Het zag er lang naar uit dat FC Bayern München in de topper tegen Schalke 04 met de winst aan de haal zou gaan, maar scheidsrechter Weiner gaf de thuisclub een onverwachts cadeautje. De Deen Sören Larsen mocht zodoende diep in blessuretijd de gelijkmaker maken vanaf de strafschopstip:1-1.

Dat was een terechte uitslag, want deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Roy Makaay speelde een matige wedstrijd, maar was wel een aantal keer gevaarlijk. Desondanks wist de international wederom niet te scoren. Zijn laatste treffer dateert alweer uit augustus. De Beierse treffer kwam van de voet van Roque Santa Cruz.