woensdag, 10. augustus 2005 - 9:58

Illegale stropers met honden aangehouden

Moergestel

Dinsdagavond is door de politie samen met enkele jachtopzichters een gerichte actie gehouden om de stroperij in het gebied tussen Moergestel en Haghorst tegen te gaan. Er zijn drie Tilburgse stropers aangehouden. De twee auto’s waarin zij reden en drie Hazewindhonden of Greyhounds die zij gebruikten bij het stropen zijn in beslag genomen.
<BR>
<BR>Bij de actie werd gericht geobserveerd in verband met aanhoudende stroperij met lange honden. De actie van vanavond had succes. Rond 19.00 uur zagen de (buitengewone) opsporingsambtenaren een man met in zijn auto twee zogenaamde lange honden stapvoets rijden, later gevolgd door nog een auto met daarin twee personen en een lange hond.

Daarachter reed nog een auto met daarin 5 of 6 personen. De auto’s reden stapvoets langs de weilanden met geopende ramen. Op een gegeven moment werd waargenomen dat uit een van de auto’s wild werd overgegeven aan de inzittenden van het achterste voertuig. Hierop besloten de opsporingsambtenaren in te grijpen. De inzittenden van de eerste twee auto’s konden worden staande gehouden en gearresteerd. Het derde voertuig wist te ontkomen.

De politie heeft drie Tilburgers aangehouden. Het gaat om een 38-jarige Tilburger en diens 15-jarige zoon en een 24 jarige Tilburger. De twee auto’s waarin zij reden en de drie lange honden zijn in beslag genomen. Er is geen wild aangetroffen. De lange honden (Hazewindhonden / Greyhounds) worden vooral gebruikt door stropers op klein wild zoals konijnen, fazanten en hazen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overige betrokkenen en maakt proces-verbaal op. © BON
Provincie:
Tag(s):