maandag, 12. september 2005 - 19:50

Interkerkelijke dienst voor doven

Onstwedde

In de christelijke gereformeerde kerk in Onstwedde wordt op zondag 25 september een interkerkelijke dienst gehouden voor zowel mensen met als zonder gehoorproblemen. Voorganger is dovenpredikant dominee Dingemanse.
<BR>Dingemanse is predikant voor de afdeling Noord van het Interkerkelijk Doven Pastoraat. Dit pastoraat is een samenwerkingsverband van gereformeerde, hervormde en christelijk gereformeerde kerken in heel Nederland.

Er zijn tijdens de dienst in Onstwedde diverse aanpassingen voor mensen met gehoorproblemen. Zo gebruikt de voorganger zowel spraak als gebarentaal. Ook is de liturgie in z'n geheel te volgen via een beamer op het scherm voorin de kerk.

De te zingen liederen worden lettergreep voor lettergreep aangewezen, zodat iedereen kan meezingen. In de kerk is verder een ringleiding aanwezig. Mensen die doof of slechthorend zijn en die ook moeite hebben met het volgen van gebaren, kunnen de preek vooraf op papier krijgen. Deze kan via e-mail worden aangevraagd bij freawessels@planet.nl.

De dienst wordt gehouden in de christelijke gereformeerde kerk aan de Luringstraat 37 in Onstwedde en begint om 10.00 uur. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om met andere aanwezigen koffie te drinken. ©BON - archieffoto
Provincie:
Tag(s):