maandag, 17. oktober 2005 - 7:26

Invallen bij Hells Angels

Amsterdam

De politie heeft afgelopen nacht op diverse plaatsen in het land invallen gedaan en huiszoekingen verricht bij leden van de Hells Angels, zo liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. In Amsterdam, Haarlem, Harlingen, Kampen en Rotterdam werden clubhuizen doorzocht en zijn er totaal 45 clubleden aangehouden.

Ook hebben er op totaal 64 woonadressen in Nederland en 2 in België huisdoorzoekingen plaatsgevonden. De invallen begonnen rond 02.00 uur en hebben tot zeker 05.30 uur geduurd. Naast een arrestatieteam maakte de politie ook gebruik van een shovel om mogelijke hindernissen uit de weg te ruimen. Maar ook honden werden ingezet om de mogelijke aanwezigheid van explosieven te kunnen opsporen.

Justitie verdenkt de Hells Angels van handel in drugs en wapens, met de invallen van vanmorgen en het verzamelde bewijs zal Justitie de motorclub willen verbieden.

Tijdens een persconferentie die vanmiddag om 13.00 uur bij de KLPD in Driebergen werd gehouden hebben de Hoofdofficier van Justitie de heer Nieuwenhuizen en Hoofd Nationale Recherche de heer Driessen een toelichting gegeven op de actie van maandag.

Er zijn bij de grootscheepse actie totaal 1000 politiemensen ingezet waaronder alle Arrestatie-Teams (AT) en een aantal ME-peletons. Er is samengewerkt met de regiokorpsen in Nederland en in België.

Het onderzoek is door Justitie in 2003 gestart naar aanleiding van een rapport van Europol en om het publieke beeld dat er heerst rondom de motorclub. Alle aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen worden verhoord.
Provincie:
Tag(s):