zondag, 11. september 2005 - 10:43

Japan te sterk voor honkbalgigant

Almere

Het Nederlands honkbalteam plaatste zich vrijdag voor de kwartfinale voor het Wereldkampioenschap dat momenteel in Nederland wordt gespeeld. Mogelijke tegenstander in de kwartfinale zijn de Verenigde Staten van Amerika en Japan. Deze speelden zaterdag in Almere tegen elkaar in een spannende wedstrijd. Japan trok uiteindelijk aan het kortste eind en won de partij met 6-7.

De wedstrijd in Almere werd lange tijd geleid door Japan. De Verenigde Staten wisten iedere keer weer op gelijke hoogte te komen en zorgden voor een spannend slot van de wedstrijd. Japan besliste de wedstrijd uiteindelijk met 1 run verschil. Daarmee komt het land na zeven gespeelde wedstrijden op de eerste plaats in Poule B. Nicaragua staat tweede, met één wedstrijd minder gespeeld.

Nederland speelde zaterdag avond tegen het sterke Panama. Al in de eerste inning kwam Nederland op een 0-4 voorsprong. Dit bouwde Oranje in de derde inning zelfs uit naar 0-7. De tweede helft van de wedstrijd verslapte het Nederlandse team iets, maar de voorsprong was te groot voor Panama om op gelijke hoogte te komen.

Zondag speelt Nederland zijn zwaarste poulewedstrijd. Dan is de 24-voudig Wereldkampioen Cuba de tegenstander.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Categorie:
Tag(s):