maandag, 19. september 2005 - 16:17

'Jazz voor Jazz'

Amsterdam

Maandagavond wordt er in het Concertgebouw in Amsterdam een benefietconcert gehouden voor alle Jazz-musici in New Orleans. Het concert is een initiatief van Joop Braakhekke, Gerrie van der Klei, René van Beeck en Vincent Steinmetz om geld in te zamelen voor jazzmuzikanten in New Orleans.

Meerdere buitenlandse radiostations hebben inmiddels hun interesse getoond voor de opnames van Dutch Jazz for New Orleans, zoals WDNA-FM uit Miami, Florida en Radio Universidad uit San Juan, Puerto Rico.

Het geld dat met Dutch Jazz for New Orleans wordt ingezameld, wordt gebruikt om Amerikaanse muzikanten te helpen bij het vinden van onderdak en werk en bij het vervangen van (beschadigde) muziekinstrumenten. Dit gebeurt in samenwerking met de American Federation of Musicians, een bond voor Canadese en Amerikaanse musici.

Tijdens het concert treden gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten op zoals de Dutch Swing College Band, Ramses Shaffy, Louis van Dijk, Hans Dulfer, Laura Fygi, Greetje Kauffeld, Gerrie van der Klei en Trijntje Oosterhuis.

De Wereldomroep maakt van de concertopnames een speciaal programma voor zijn partnerstations uit het buitenland.Hierdoor kunnen miljoenen luisteraars in de wereld
van het concert genieten.

© BON
Provincie:
Tag(s):