dinsdag, 30. augustus 2005 - 18:45

Jeugdige Noorderlingen terug van ‘Play for Peacekamp’

Vier jeugdige Nederlanders, tussen de 13 en 17 jaar, hebben de afgelopen twee weken deelgenomen aan het Play For Peace Kamp in Zwitserland. Samen met tweehonderd kinderen uit de hele wereld deden ze mee aan een interculturele en sportieve programma.
<BR>De drie meisjes en een jongen, onder wie Jasmin Oppers uit Onstwedde en Marjoek Warmink uit Gasselternijveen, hebben in het kamp verschillende sporten en spellen beoefend.

De organisatie lag in handen van Pestalozzi kinderdorp, het Zwitsers agentschap voor Ontwikkkeling en Samenwerking, het Adviesburo van de Verenigde Naties voor Sport voor Ontwikkeling en Vrede en Right To Play.

De Nederlandse deelnemers waren uitgenodigd door Right To Play Nederland. Right To Play zorgt ervoor dat kinderen die getroffen zijn door oorlog, ziekte, armoede en natuurrampen, weer kunnen sporten en spelen.

De deelnemende landen aan het Play For Peace Kamp waren: Honduras, Guatemala, El Salvador, Colombia, Brazilië, Israël, Palestina, Zwitserland, Ethiopië, Zuid-Afrika, Sri Lanka, Indonesië, Nederland, Duitsland, Verenigde Staten en Servië.

Het doel van het kamp was om kinderen met een geheel verschillende achtergrond op een intensieve manier met elkaar kennis te laten maken op allerlei gebieden, met als uiteindelijk doel een beter onderling begrip te creëren.

“De kans op vrede in de wereld is veel groter als we daarin slagen�, zegt Jamillah van der Hulst van Right to Play Nederland. “We rekenen erop dat de deelnemers de ervaringen die ze hebben opgedaan zullen uitdragen.� Van het kamp zijn dagboeken en een videodagboek bijgehouden. Ook zijn er foto’s gemaakt. © BON
Provincie:
Tag(s):