dinsdag, 24. mei 2005 - 13:40

Johan Vlemmix wordt 'koning'

Amstelveen

Duizendpoot Johan Vlemmix (45) is in mei in een compleet nieuwe kinderserie te bewonderen als Koning Kannix.
<BR>De onderhandelingen lopen nog, maar het is de bedoeling dat de serie dagelijks op TV te zien zal zijn. Over 2 weken komt de eerste CD uit met daarop de eerste videoclip en het eerste liedje ‘yeah yeah’. Vlemmix is ook nog in gesprek om een speelfilm met koning Kannix in de hoofdrol te gaan maken.

Vlemmix maakte onlangs een zwar(t)e periode in zijn leven door. Recent scheidde hij van zijn tweede echtgenote en werd ook nog eens ernstig ziek vanwege ernstige darmproblemen.

Nu gaat alles gelukkig weer wat beter en is hij weer druk met allerlei projecten bezig.
Johan woont op ‘Soestdijk II’, een voormalig politieburo dat hij aan het ombouwen is tot zijn nieuwe TV studio waar hij nieuwe TV programma's wil gaan produceren onder de naam studio Vlemmix. Op dit moment draait hij vanuit de studio al met het programma ‘de Minister van feest’ dat op de regionale TV zenders wordt uitgezonden.

De nieuwe kinderserie op televisie draait helemaal om Koning Kannix. Koning Kannix is een wat verstrooide man die denkt te kunnen toveren. Echter hij maakt de situatie er niet beter op met zijn toverkunsten. Koningin Megaseur, is zijn dominante maar lieve vrouw die de eigenlijke regeerster is.

Ze hebben samen twee dochters van 13 en 15 jaar oud.
Prinses Wilnix, de oudste, is een zelfbewust pubertje.
Zij rebelleert in het bijzonder tegen haar koninklijke status en als het mogelijk is tegen de rest van de wereld.
Prinses Saffiertje is een waar modepopje die zich voornamelijk bezighoudt met de laatste trends en af en toe met prinsjes.
De koning heeft een adviseur, Uytdeveren, die een oogje heeft op de koningin.

Iedereen ziet dat de koningin niet ongevoelig is voor de charmes van deze macho, behalve de koning.
Dan is er nog de fee, Jozefietje, die de stille kracht is.
Zij mag de fouten van de koning ongedaan maken met haar toverkwaliteiten.

Cast: Prinses Wilnix (Liesbeth Jansse) Fee Jozefietje ( Patricia Stienstra) Koning Kannix (Johan Vlemmix) Koningin Megaseur (Angelica de Bie) Adviseur Uytdeveren (Jerry Gerde) Prinses Saffiertje (Eva Donker)

Teksten: Piet Damstra

Koning Kannix zal ook op verschillende podia en theaters te zien zijn.
Categorie:
Tag(s):