woensdag, 19. oktober 2005 - 20:24

Jongeren bereiden via internet confrontatie voor

Zaandam

Al enige tijd sluimert er een conflict tussen groepen jongeren uit Zaandam en Oostzaan. Via internet is een aantal jongeren bezig de ruzie verder aan te wakkeren en de betrokken jongeren op te ruien. De politie houdt de situatie scherp in de gaten. Zaterdag 15 oktober dreigde er ook al een confrontatie tussen de jongeren maar wisten de politie en buurtbewoners de jongeren te bewegen naar huis te gaan.

De politie is al enige dagen op de hoogte van het feit dat een aantal jongeren, onder andere via internet, bezig is het conflict tussen beide groepen verder op te stoken. Daarnaast lijken er plannen te worden gemaakt voor een nieuwe confrontatie.

Afgelopen zaterdag is het weerpad in Zaandam enige tijd afgesloten geweest vanwege een op handen zijnde conflict tussen een groep jongeren uit Oostzaan en een groep Zaandamse jongeren. Een aantal ouders van jongeren uit beide groepen, hoorden dat er een vechtpartij zou gaan plaatsvinden en waarschuwden de politie. Op het Weerpad trof de politie een grote groep jongeren aan, die onderweg zou zijn naar Oostzaan. Buurtbewoners wisten, in samenwerking met de politie, de jongeren te bewegen om naar huis te gaan. Ook de groep die zich op de Dors in Oostzaan had verzameld, ging na een gesprek met de politie naar huis.

De politie waarschuwt de jongeren dat er stevig zal worden opgetreden als er daadwerkelijk een confrontatie zal plaatsvinden. ©BON
Provincie:
Tag(s):