vrijdag, 12. augustus 2005 - 23:20

Jongeren maken zich op voor ontmoeting met de Paus

Roermond

Een grote groep jongeren bestaande uit Ghanezen, Mozambiquanen Polen en ook Nederlanders namen vrijdagavond deel aan de fakkelbidtocht vanuit Neeritter naar de kapel Onder de Linden in Thorn. Deze bidtocht is onderdeel van het voortraject voor de buitenlandse jongeren die in Limburg verblijven in de aanloop naar de Wereld Jongeren Dagen in Keulen.

Al een aantal dagen is de provincie Limburg gastheer voor zo’n 600 buitenlandse gelovige jongeren, die zich opmaken voor de Wereld Jongeren Dagen in Keulen. Vanaf het begin van deze week kwamen de jongeren uit alle delen van de wereld binnendruppelen en werden bij gastgezinnen ondergebracht. Zo zijn er Antilianen in Brunssum en Heerlen, Mozambiquanen in Venlo, Amerikanen in Roermond, Ghanezen in Meerssen en Gulpen en Chinezen in de regio Venlo.

Voor de jongeren en hun begeleiders is een divers programma opgesteld door de verschillende gemeenschappen waar zij verblijven tijdens dit voortraject. Vanaf maandagmiddag wordt de reis naar Duitsland volbracht waar het hoogtepunt volgt in het weekend van 20 en 21 augustus. Dan volgt er namelijk een mis met Paus Benedictus XVI.

© BON/Foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):