vrijdag, 26. augustus 2005 - 15:16

Kalou dient tweede aanvraag in bij Verdonk

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken zal de aanvraag van Salomon Kalou voor een Nederlands paspoort heroverwegen. De bewindsvrouw zal zich voor een tweede keer buigen over de aanvraag tot naturalisatie van de jonge Ivoriaan.

"We zijn afgelopen dinsdag bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) geweest.Daar hebben we de minister gevraagd haar besluit te heroverwegen. Ze denkt daar nu over na en komt binnen afzienbare tijd met een tweede oordeel", aldus de zaakwaarnemer van Kalou, Jan de Visser in het Algemeen Dagblad.

De aanvaller van Feyenoord had eerder van Verdonk te horen gekregen dat hij de normale procedure zou moeten volgen. Kalou moest eerst vijf jaar in Nederland woonachtig zijn, alvorens hij in aanmerking zou komen voor een Nederlands paspoort. Voor een versnelde naturalisatie kwam de jonge spits niet in aanmerking, omdat zo stelde Verdonk, Kalou geen meerwaarde had voor Nederland.

Kalou wil zelf zo snel mogelijk het Nederlands Staatsburgerschap verkrijgen. Hij wil voor Oranje uitkomen en niet meer voor zijn vaderland Ivoorkust. Mocht Minister Verdonk de tweede aanvraag ook afkeuren, dan rest de aanvaller nog de gang naar de rechtbank, om zo alsnog in aanmerking te komen voor een Nederlands paspoort.
Categorie:
Tag(s):