zaterdag, 15. oktober 2005 - 23:39

Kansrijk Ajax komt niet langs Heracles

Met veel pijn en moeite bleef Heracles Almelo overeind tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. De uitslag bleef steken op een 0-0, maar dat betekende niet dat het een saaie wedstrijd was.
<BR>
<BR>Na twee minuten was de eerste kans van de wedstrijd al voor Heracles. Marc Hocher kon tot een schot komen, maar de weer terug in de basis gekeerde Ajax-keeper Maarten Stekelenburg kon de bal met wat moeite tegenhouden.

Daarna was de eerste helft voor Ajax, dat bijna 45 minuten lang op de helft van Heracles speelde. Vooral Mauro Rosales blonk uit aan de kant van de Amsterdammers. Maar desalniettemin was de thuisploeg niet tevreden met de ruststand van 0-0.

Na een kwartier gespeelt te hebben in de tweede helft, nam Ajax-trainer Danny Blind maatregelen. Hij haalde Markus Rosenberg en Nourdin Boukhari eruit en bracht aanvallers Yannis Anastasiou en Ryan Babel erin.

De wissels bleken een stimulans voor de Ajacieden, dat ineens aanvallender en dreigender ging spelen. Dat uitte zich in een aantal grote kansen voor met name Nigel de Jong die tot twee keer toe alleen voor Pieckenhagen stond, maar beide malen wist de Heracles-doelman te redden.

Daarna kwamen er nog een aantal kansen voor Heracles, waarbij invaller Bernard Hofstede een grote rol speelde.

Het gelijke spel tegen Promovendus Heracles is de zoveelste tegenvaller voor Danny Blind, dat komende dinsdag met zijn elftal in de ArenA al moet aantreden tegen FC Thun in de Champions League.