zaterdag, 20. augustus 2005 - 14:03

Kelders en huizen blank na wolkbreuk

Na zonneschijn komt regen luidt een spreekwoord. In Zeeland kunnen de mensen het spreekwoord letterlijk nemen. Op diverse plaatsen in de provincie ontving de brandweer zaterdag meldingen van wateroverlast. Voornamelijk uit de omgeving van Walcheren en in West-Zeeuws-Vlaanderen. Sinds vanmorgen regent het er onophoudelijk hard. Rioleringen kunnen de grote hoeveelheid water niet aan. Tal van huizen en kelders staan blank.

Er kwamen in de ochtend al meer dan honderd meldingen binnen van wateroverlast. De brandweer roept bewoners op alleen te bellen als er daadwerkelijk sprake is van nood. Momenteel zijn alle beschikbare brandweerlieden ingezet. Zowel de beroeps als de vrijwilligers. De wolkbreuk begon vanmorgen rond half negen.

Er kwam meer dan 400 meldingen binnen van overlast. De korpsen op Walcheren hebben assistentie gehad van brandweerkorpsen uit Zuid- Beveland. Met name in Oost Souburg is de brandweer bezig met het overpompen van water naar buiten de kom gelegen watergangen.

Een brandweerman van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg is vanmorgen licht gewond geraakt toen hij in een put stapte waarvan het putdeksel was verdwenen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De diensten Gemeentewerken van betrokken gemeentes, verlenen assistentie bij het afzetten van wegen en verkeersomleidingen.

Het Waterschap Zeeuwse Eilanden heeft inmiddels maatregelen genomen om het water op een verantwoorde manier af te voeren en heeft extra pompen ingezet.

© BON Jean-Pierre Geusens/Politiebericht/ Foto: FBF / Foto: Jonathan van de Broeke
Provincie:
Tag(s):