zaterdag, 13. augustus 2005 - 13:20

Keyboard voor die-hard gamers

Logitech heeft zijn toch al uitgebreide lijn van keyboards uitgebreid met een nieuw type, de G15. Met dit keyboard claimt Logitech de beste ondersteuning te bieden aan de die-hard gamers.
<BR>
<BR>Logitech weet dit te bereiken door een aantal features aan het bord toe te voegen. Dit is onder andere een LCD-display, extreem veel keuze toets mogelijkheden en diverse andere kleine trucjes.

Het meest opvallande aan het nieuwe toetsenbord is het prominent aanwezige inklapbare LCD-display. Op dit display kan de gebruiker vanalles laten zien. Tijdens het gamen kan veelgebruikte informatie, bijvoorbeeld het aantal beschikbare levens, ammo of de laatste rondetijd bij een racespel. Het LCD-display kan door middel van bijgeleverde programma's zelfs afspeel informatie van de mediaplayer tonen, het CPU gebruik, binnenkomende e-mailtjes en nog veel meer! De die-hard gamer die ook nog verstand heeft van programmeren kan zelf zelf programmatjes schrijven om het display aan te sturen. Dit alles wordt getoont zonder verlies van performance of eventuele On Screen Displays.

Het LCD-display is slechts een onderdeel van de functies van dit nieuwe toetsenbord. Links op het toetsenbord zijn drie selectietoetsen te vinden en 18 keuze toetsen. Aan al deze 18 keuzetoetsen kunnen individuele functies toegewezen worden zodat je niet meer meerdere hotkeys in hoeft te toetsen. Nou lijkt 18 keuze toetsen een hoop, echter onder elke van de drie selectietoetsen kunnen andere instellingen onder de 18 keuze toetsen worden ingesteld. Dit maakt het bijelkaar mogelijk om 54 verschillende sneltoetsen te programmeren onder de keuzetoetsen!

Naast deze twee grote nieuwe functies zijn er ook nog kleine trucjes van Logitech in dit toetsenbord ingebouwd. Zo kan je de windowstoets uitschakelen, zodat als er perongeluk tijdens het gamen op gedrukt wordt, je niet meteen terug naar windows wordt geleid. Verder heeft het toetsenbord een backlight, zodat in het donker de toetsen nog goed te vinden zijn. Ook beschikt het toetsenbord over twee USB-poorten zodat extra apparatuur aangesloten kan worden zonder de schaarse poorten op de computer te gebruiken.

In Oktober zal dit toetsenbord in Nederland te koop zijn. Hoe duur deze wordt is nog niet bekend gemaakt, echter gaat hij in America 79.99 dollar kosten.
Categorie:
Tag(s):