donderdag, 22. september 2005 - 14:31

KLM onderhoudt Duitse landingsgestellen

Schiphol

KLM Engineering & Maintenance is met Germania Fluggegesellschaft mbH overeengekomen om het onderhoud aan de landingsgestellen van haar Boeing 737-700 vloot uit te laten voeren door KLM . Het contract hiervoor is vandaag ondertekend. Volgens het contract krijgt Germania een compleet landingsgestel in bruikleen gedurende de periode dat de landingsgestellen van de in totaal tien 737’s voor onderhoud bij KLM Engineering & Maintenance op Schiphol zijn.

Het eerste landingsgestel wordt in maart 2007 verwacht voor groot onderhoud. Voor die tijd stuurt KLM Engineering & Maintenance een compleet landingsgestel, de zogenaamde ship set, inclusief de voor verwisseling noodzakelijke tools naar de thuisbasis van Germania in Berlijn. Waarna de landingsgestellen van de Germania vloot één voor één door KLM Engineering & Maintenance naar Schiphol worden vervoerd, waar het groot onderhoud wordt uitgevoerd.

“Van de drie gerenommeerde MRO providers waarmee wij spraken, kwam KLM Engineering & Maintenance als sterkste uit de bus.� aldus Andreas Wobig, Technical Director bij Germania. “Zij bieden het beste product met de scherpste garantievoorwaarden.�

Germania is de derde luchtvaartmaatschappij die het gepland onderhoud aan het landingsgestel van de Boeing 737NG onderbrengt bij KLM Engineering & Maintenance.
Germania voert vluchten uit voor Hapag Lloyd Express, DBA en Air Berlin.

KLM maakt als luchtvaartmaatschappij deel uit van de Air France-KLM Groep, 's werelds grootste luchtvaartgroep gemeten naar bedrijfsresultaat. KLM Engineering & Maintenance levert onderhoud aan vliegtuigen van meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen.
Categorie:
Tag(s):