vrijdag, 19. augustus 2005 - 10:33

Koné lijkt te moeten wachten op transfer

Het ziet er naar uit dat Arouna Koné 'voorlopig' zijn wedstrijden blijft spelen voor Roda JC. 'Misschien dat het pas in de winterstop echt serieus wordt", aldus technisch commissaris Arnold Hendriks in Dagblad De Limburger.

PSV wil de aanvaller van de Limburgers graag kopen of huren. Tegenvaller voor de Eindhovenaren is echter dat Koné niet speelgerechtigd is voor de Champions League, omdat hij met Roda al in actie is gekomen tijdens de halve finales van de Intertoto Cup. Technisch directeur Guus Hiddink van de landskampioen liet echter in het Eindhovens Dagblad weten dit geen reden te vinden om de aanvaller niet te halen.

Voor Koné dreigt na het debacle met Ajax een tweede transfer naar een topclub te mislukken. Vorig seizoen ketste een overgang naar Amsterdam af op medische gronden. Nu lijkt de 21-jarige spits wederom te moeten wachten op zijn droomtransfer.

"Ik kan me niet voorstellen dat het snel rondkomt", aldus Hendriks. "We moeten een goede vervanger hebben. Robert zou een optie zijn, maar PSV kan hem voorlopig niet laten gaan. Koné mag de eerste zes maanden geen Europese wedstrijden spelen, dus willen ze Robert achter de hand hebben voor de Champions League. Misschien dat het pas in de winterstop echt serieus wordt."
Categorie:
Tag(s):