vrijdag, 23. september 2005 - 15:04

Konijnen leggen begraafplaats bloot

Zwolle

Begraafplaats Voorst in de Zwolse wijk Westenholte wordt sinds een aantal maanden geteisterd door een ware konijnenplaag. De diertjes hebben het niet alleen gemund op bloemen, ook wordt de grond onder de graven open gewoeld. Sommige bezoekers van dit kerkhof vrezen dat straks zelfs de kisten zichtbaar worden. De gemeente zet fretten in om de konijnenplaag te bestrijden.

Een ware bron van ergernis. Zo reageren de meeste bezoekers van begraafplaats Voorst. Een aantal durft al geen bloemen meer op de graven te leggen. Bang dat de konijnen deze gaan opeten. Maar de konijnenplaag heeft meer en zelfs verstrekkende gevolgen voor een aantal graven. De grafsteen van sommige graven lijkt op inzakken te staan nu de diertjes zich tegoed doen aan de grond onder deze stenen. Er moet zelfs gevreesd worden dat grafkisten wellicht zichtbaar worden als de konijnen doorgaan met hun graafwerkzaamheden.

De gemeente Zwolle lijkt met het inzetten van fretten een juist antwoord op de konijnenplaag te hebben gevonden. Eerder werden deze diertjes bij de Zwolse gevangenis ingezet toen er daar sprake was van een grote konijnenplaag. Vroeger werden konijnen afgeschoten maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk. Of het inzetten van fretten inderdaad tot het gewenste resultaat zal leiden, is echter de vraag. Konijnen weten zich in korte tijd vaak in grote getale voort te planten.

© BON/Tekst:MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):