donderdag, 11. augustus 2005 - 20:42

Kort geding Ajax-ADO Den Haag

De rechter moet vrijdagmorgen een oordeel vellen over het doorgaan van de eerste competitiewedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag. De Amsterdamse club heeft voor vrijdag bij de rechtbank van Amsterdam een reservering voor een kort geding ingediend. Dat heeft een woordvoerder van Ajax donderdag bevestigd. Tegwen wie het kort geding gaat worden gevoerd - tegen de KNVB of tegen de Gemweente amsterdam (of mogelijk tegen beide) wordt dan ook duidelijk.

De gemeente Amsterdam heeft tot twee keer toe de wedstrijd in de ArenA verboden. Burgemeester Cohen gaf wegens onvoldoende politiecapaciteit geen toestemming voor zowel zaterdag 13 als zondag 14 augustus. De KNVB wil het duel nu reglementair zondag 14 augustus om 12.00 uur op een geheime, neutrale plaats zonder publiek laten spelen. Ajax liet eerder deze week al weten daarmee niet akkoord te willen gaan. Een duel zonder publiek kost de Amsterdamse club tonnen aan inkomsten, nog afgezien van de immateriële schade. Het bestuur sprak de hoop uit dat er donderdag tijdens overleg met de KNVB alsnog een acceptabele oplossing komt voor het gewraakte duel. Die hoop was dus tevergeefs.

De KNVB heeft een klein aantal journalisten inmiddels toestemming gegeven bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Ook zij krijgen pas op het allerlaatste moment te horen wat de locatie is voor dit duel.
Categorie:
Tag(s):