maandag, 3. oktober 2005 - 20:39

Kort lontje in het verkeer, agent mishandeld

Tilburg

Een agent in burger heeft maandagmorgen omstreeks 09.10 uur op de Spoorlaan een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden die hem kort daarvoor, met de vlakke hand een klap in het gezicht gegeven had. Het incident gebeurde toen de agent met zijn dienstvoertuig vanaf de Stationsstraat links af wilde slaan en zijn weg over de Spoorlaan wilde vervolgen. De agent kreeg groen licht en moest op de kruising kracht afremmen en claxonneren om een aanrijding met de latere verdachte te voorkomen, die kennelijk het rode voetgangersverkeerslicht had genegeerd en vanaf het Centraal Station de Spoorlaan overstak naar de Stationsstraat.

De Eindhovenaar liep naar de auto van de agent toe en gaf de diender door het geopende portierraam met de vlakke hand een klap in het gelaat. De verdachte liep daarop gehaast weg.
De agent wilde achteruit rijden om de man te kunnen arresteren en reed daarbij tegen de achter hem stilstaande auto. Hij stapte daarop uit en wist de man te achterhalen en aan te houden. De verdachte kon aan het bureau geen verklaring geven voor zijn gedrag. Hij houdt het op een onbewuste reactie en begrijpt zelf nog niet wat hem bezielde. ©BON
Provincie:
Tag(s):