donderdag, 8. september 2005 - 11:45

Kunstgrasveld Omniworld houdt gemoederen bezig

Het kunstgrasdebacle tussen Gerard Wiekens en FC Omniworld blijft de gemoederen bezighouden. Komt de kuitbeenbreek van de verdediger van BV Veendam nu wel of niet door het kunstgrasveld van Omniworld?

Volgens Theo Ceelen, directeur van het bedrijf CSC, dat het kunstveld bij Heracles Almelo aanlegde, komt de blessure van Wiekens niet door de staat van het veld. "Het is zeker niet mogelijk dat Wiekens zijn been brak, omdat hij vast zou hebben gestaan in het rubber", aldus Ceelen in een interview met het Algemeen Dagblad.

De aanvoerder van Veendam brak afgelopen maandag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Omniworld zijn kuitbeen. Naar eigen zeggen kwam dit doordat hij met zijn voet in de rubberen ondergrond van het veld bleef steken. Zowel BV Veendam als de verdediger leggen de schuld bij het veld van Omniword. Volgens CSC - directeur Ceelen is een dergelijk geval van vast blijven staan niet mogelijk op een kunstgras ondergrond. 'In theorie kan je op dit veld helemaal niet vast komen te staan. Wat er dan wel is gebeurd? Geen idee, ik ben er niet bij geweest. Maar ik vind de hele zaak zeer vervelend voor die jongen."

Voor Veendam-directeur Jan Korte zijn de woorden van Ceelen echter niet zaligmakend. "Leuk dat die man zegt dat het onmogelijk is, maar wij hebben het voorbeeld in huis. Gerard heeft een zogenaamde spiraalbreuk opgelopen, dat kan alleen bij het wegdraaien gebeuren. En het veld was gewoon niet goed. Achter elke bal vlogen de stukjes rubber door de lucht. Uiteindelijk kwamen er bergjes rubber op de mat te liggen, daar is Wiekens dus in vast gekomen."

Korte wil in het door AD gepubliceerde artikel nogmaals benadrukken dat Veendam, Omniworld niets kwalijk neemt, maar de club overweegt desondanks toch stappen. "We willen een signaalfunctie afgeven. Als dingen niet goed zijn, mag je daar wat van zeggen. Binnenkort treden wij in overleg met de dokter en een advocaat en zetten we al onze bevindingen op papier. We sturen vervolgens alles naar Omniworld en de KNVB. Zij moeten maar zien wat ze daar mee doen", zegt Jan Korte.

Het bedrijf van Theo Ceelen zal de komende tijd het veld van FC Omniworld onderzoeken. "Maar dat staat los van dit incident. Ik blijf erbij, dit is een prima veld dat voldoet aan de zwaarste normen van de KNVB en de FIFA", aldus Ceelen.
Categorie:
Tag(s):