maandag, 29. augustus 2005 - 10:26

Lange Frans en Baas B. dissen Zwolle

Zwolle

Het optreden van Lange Frans en Baas B. had een hoogtepunt in de GRAS-week moeten worden maar het tegendeel werd eerder bereikt. Oorzaak: het populaire duo heeft op hun website behoorlijk uitgehaald naar de Zwolse band Opgezwolle. Dat uithalen, in vakjargon dissen genoemd, was de bekende druppel die de emmer deed overlopen.

Het schooljaar is begonnen en in Zwolle werd dit studentenfeest afgelopen week gevierd met een GRAS-week. Die letters staan voor Gezamenlijk Ruiken Aan Studenten. Vandaag wordt de week afgesloten met een echte stadswandeling en een gezamenlijke feestelijke maaltijd met leden van de gemeenteraad. Volgens organisator Ellen de Roos kan zij terugkijken op een geslaagd evenement. Vooral het onderdeel ‘vals zingen’ voor de NOVIB mocht zich verheugen in een massale belangstelling van het talrijke publiek. Met als doel meer onderwijsaandacht voor kansarme kinderen werd het vals zingen, onder leiding van de band Racoon, een doorslaand succes.

Dat kon niet gezegd worden van het optreden van Lange Frans en Baas B. Zij hebben zich de afgelopen maanden de woede van Zwollenaren op de hals gehaald door het beledigen van de in Zwolle mateloos populaire hiphopband Opgezwolle. Het werd een rumoerig optreden waarbij zelfs de hit ‘Sletje’’ niet bij iedereen in goede aarde viel. Zwolle heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot studentenstad bij uitstek. Opleidingen op Hogeschool Windesheim en het Deltion college staan garant voor een massale toestroom van studenten.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):