vrijdag, 16. september 2005 - 11:13

Lek bedreigt Volksgezondheid

Middelburg

Een lek in het riool bedreigt de volksgezondheid in de stad. Hierdoor is het oppervlaktewater vervuild geraakt met het rioolwater. Donderdagavond ontstond er een barst in een persleiding in de Middelburgse wijk Mortiere. Mensen worden aangeraden om elk contact met dit oppervlaktewater te vermijden, aldus het Waterschap Zeeuwse Eilanden. Het gaat hier om het water in sloten, watergangen en de Westerschelde. Voornamelijk Kinderen en huisdieren moeten het vervuilde water mijden.

Het waterschap is momenteel druk bezig met de reparatie van het lek. Het werk wordt extra bemoeilijkt doordat het terrein rondom het lek veranderd is in een moeras. Dit is een gevaarlijk terrein voor de reparateurs. Woensdagmorgen was er ook al een lek. Dit was gedicht maar deze brak wederom. Een damwand moet worden geplaatst bij een tweede lek dat was ontstaan. Reparateurs kunnen dan pas beginnen met het herstel.

Het rioolwater wordt momenteel geloosd in de Westerschelde. Een milieuovertreding, maar volgens de burgemeester Schouwenaar van Middelburg tijdelijk een oplossing. Hoe en wat er gaat gebeuren strafrechtelijk gezien betreffende deze lozing is momenteel niet van belang. De gezondheid van de bevolking staat voorop.

Kraanwater in de Gemeente Middelburg kan nog gewoon worden gedronken en mensen kunnen zonder problemen naar het Toilet, aldus Omroep Zeeland.

Op de site van het waterschap www.wze.nl vindt u de laatste berichten over de lekkage.


© BON Foto: Image After
Provincie:
Tag(s):