dinsdag, 6. september 2005 - 13:35

'Let op er kan nog een 2e trein komen'

Groningen

Een 40-jarige man uit Groningen heeft dinsdagochtend bij een verkeersongeval veel geluk gehad. De man had volgens eigen zeggen haast en wilde daarom met zijn fiets de ‘dichte’ spoorwegovergang aan de Paterswoldseweg via het fietspad in tegengestelde richting oversteken. Hiermee negeerde de Stadjer de dichte spoorbomen en het rode licht.

Alvorens over te steken liet de man een trein passeren, maar zag hij een tweede trein, uit de richting van het Centraal Station, over het hoofd. Het slachtoffer kwam ten val en liep slechts lichte verwondingen aan zijn hoofd en been op. Met zijn letsel werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval is het treinverkeer gestremd geweest. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

De politie waarschuwt mensen voor de gevaren bij een spoorwegovergang. Vooral nu de scholen weer zijn begonnen, is het goed om te waarschuwen voor het negeren van het rode licht en dichte spoorbomen bij spoorwegovergangen. Een ongeluk door bijvoorbeeld een naderende tweede trein kan dan het gevolg zijn, met vaak ernstige gevolgen. De politie controleert op gezette tijden samen met de spoorwegpolitie bij spoorwegovergangen.

© BON / FBF.NL foto: N.Reinders
Provincie:
Tag(s):