maandag, 10. oktober 2005 - 17:59

Licht aan, daar kun je mee thuiskomen

Nu de dagen korter worden, de duisternis steeds eerder valt en het weer verslechtert, is het van levensbelang dat fietsers hun verlichting op orde hebben en gebruiken. Daarom starten het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Bovag, de Fietsersbond, Rai vereniging en de decentrale overheden vandaag de publiekscampagne Fietsverlichting 2005: ‘Licht aan, daar kun je mee thuiskomen’. Uiteraard gaat de politie tijdens de campagne (en ook daarna) controleren of fietsers hun licht aan hebben bij schemer en in het donker.

De boodschap van de campagne is dat verlichting belangrijk is voor je eigen veiligheid als fietser. De afgelopen jaren heeft de combinatie van voorlichting en handhaving vruchten afgeworpen. Gebruikte begin 2003 nog 49 procent van de fietsers zowel voor- als achterlicht, begin 2004 was dat 57 procent, en begin 2005 zelfs 63 procent.

De publiekscampagne bestaat uit een tv-spotje, twee radio-spotjes, een algemene folder over de regelgeving, een folder van de Fietsersbond met reparatietips en productinformatie, en posters. Daarnaast organiseren de Fietsersbond reparatieacties, Rai en Bovag de prijsvraag ‘Een fiets voor niets’, en Bovag de actie ‘Fietsenmaker aan huis’. De campagne loopt tot medio december.
Categorie:
Tag(s):