vrijdag, 14. oktober 2005 - 10:09

Lodewijk de Waal directeur Humanitas

Amsterdam

Lodewijk de Waal zal op 1 juli 2006 Marius Ernsting opvolgen als algemeen directeur van de vereniging Humanitas.
<BR>Dat heeft de Humanitas vrijdag laten weten. De vereniging werd vlak na de Tweede Wereldoorlog mede opgericht door vakbondsmensen. De overstap van Lodewijk de Waal naar Humanitas past daarom in een traditie die al vanaf 1945 bestaat.

Lodewijk de Waal voelt zich verbonden met het humanisme: hij is ambassadeur van de Humanistische Alliantie, een samenwerkingsverband van humanistische organisaties. Ook daarom past hij goed bij een organisatie die vrijwilligerswerk uitvoert op humanistische grondslag. Hij zal op 1 december a.s. de Socrateslezing houden over humanisering van de inkomensverhoudingen.

Marius Ernsting maakt per 1 september 2006 gebruik van de zogenaamde OBU (de VUT-regeling van de PGGM) en zal nog ruim twee jaar parttime verbonden blijven aan Humanitas.

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. Humanitas telt achtduizend vrijwilligers die vanuit ruim negentig afdelingen opereren.

© BON
Provincie:
Tag(s):