maandag, 24. oktober 2005 - 13:26

Maling aan de regels

Gorinchem

Zaterdagmiddag is een 41-jarige man uit Duitsland op de A15 aangehouden omdat hij in beschonken toestand achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek dat de man dermate veel gedronken had (955 ug/l) dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Toen bleek dat de man geen rijbewijs op zak had, besloot de politie dat de man zijn voertuig dan maar achter moest laten totdat hij zijn rijbewijs had ingeleverd.

Echter zo bleek, werd de man zondagochtend in Vuren opnieuw aangehouden door agenten die de man zonder geldig rijbewijs aantroffen in een auto. Na verhoor kon de Duitser ook hier weer vertrekken.

Toch had hij het kennelijk nog niet begrepen, korte tijd nadat zijn vrouw zijn auto had opgehaald, betrapten agenten hem voor de tweede keer die dag achter het stuur. De man werd nogmaals aangehouden. Gebleken is dat de man ook in Duitsland een ongeldig verklaard rijbewijs heeft. In overleg met justitie is besloten dat de man gedagvaard wordt en zijn auto is weer in beslag genomen. Nu krijgt hij zijn voertuig voorlopig niet meer terug.
Provincie:
Tag(s):