maandag, 1. augustus 2005 - 12:41

Man beroofd, verdachte aangehouden

Leeuwarden

Een 45-jarige Leeuwarder is zondag rond 23.15 uur op het Ruiterskwartier beroofd door twee mannen. De politie hield korte tijd later een 19-jarige inwoner uit Franeker als verdachte aan.

De beroving vond plaats ter hoogte van het pand van V&D. Het slachtoffer werd daar door een hem onbekende man aangesproken, die hem om geld vroeg. Hij werd vervolgens van achteren door een andere man vastgepakt. Hij wist zich los te rukken, maar kreeg vervolgens van de eerste man een dusdanige klap op zijn hoofd dat hij op de grond viel. Het slachtoffer kreeg daarna nog enkele trappen, waarna zijn zakken werden doorzocht en een mobiele telefoon en een geldbedrag werden weggenomen.

Op grond van de door het slachtoffer opgegeven signalementen hield de politie korte tijd later op de Stationsweg de 19-jarige man uit Franeker aan. De andere verdachte werd niet aangetroffen.

Zijn signalement luidt: Antilliaans of Surinaams uiterlijk, rond 1.67 meter lang, tenger postuur, droeg sportkleding, een soort trainings- of vrijetijdsbroek met meerdere kleuren, waaronder wit.
Provincie:
Tag(s):