maandag, 15. augustus 2005 - 17:37

Man rijdt getroffen door een kogel gewoon naar huis

De Lutte

Een 60-jarige man uit Oldenzaal is maandagmiddag omstreeks 14.15 uur getroffen door een kogel uit een pistool of een geweer. Hij had niets in de gaten behalve dat hij een pijnscheut voelde. Onderweg naar huis werd de pijn echter erger. In het ziekenhuis constateerde men echter een schotwond.

De man zette zijn auto aan de kant en belde de politie, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Hier is hij geopereerd en daaruit bleek dat hij door een kogel was getroffen in zijn romp, hij verkeert buiten levensgevaar. Het incident gebeurde op de Bentheimerstraat in De Lutte. De politie heeft de directe omgeving afgezet en is een onderzoek begonnen, bezoekers van camping Dennenlust moesten tijdelijk omrijden via de A1 om op de camping te komen. In het begin van de avond is de afzetting opgeheven.

Gisteren werd op het Transvaalplein in Enschede ook al een man voor zijn woning in zijn voet geschoten. Een man met een Russisch uiterlijk belde aan en deed net of hij wat wilde afgeven. Hij trok plotseling een pistool en wilde op de man schieten. Tijdens een hierop volgende worsteling ging het pistool af.

©BON/Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):