donderdag, 4. augustus 2005 - 13:35

Managers werken door in de vakantie

Rotterdam

Managers binnen het mkb-segment lijken nooit op te houden met werken. Maar liefst driekwart van deze groep is tijdens de vakantie gewoon bereikbaar. Bij grotere ondernemingen en de overheid werkt de helft van de managers door. Opvallend genoeg wíl een op de drie managers bereikbaar zijn tijdens vakanties. Binnen het mkb ligt dit percentage met vijftig procent aanmerkelijk hoger. Desondanks vindt een van de vijf ondervraagden het stressvol om buiten werktijd bereikbaar te zijn.

Deze conclusies staan in de jongste ICT Barometer, het tweemaandelijks onderzoek van Ernst & Young naar ontwikkelingen op het gebied van ICT in Nederland. De ICT Barometer maakt deel uit van de EY Leadership programma's van Ernst & Young en is uitgevoerd door Interview-NSS onder 605 directeuren/managers en professionals.

De helft van de ondervraagde directeuren/managers en professionals werkt tijdens de vakantie door. Vooral mkb'ers lijken nooit op te houden met werken: bijna driekwart werkt gewoon door als ze op vakantie gaan. Volgens Jacob Verschuur, directeur van Ernst & Young ICT Leadership, eist het gebruiksgemak van ICT zijn tol bij managers. Ruim een kwart van de ondervraagden wordt door hun werkgever verzocht bereikbaar te zijn tijdens de vakantie. Binnen het mkb ligt dit percentage met 35 procent nog hoger. De manager ervaart steeds vaker stress van het continu bereikbaar moeten zijn. Een op de vijf ondervraagden vindt het stressvol om buiten werktijd of zelfs tijdens vakanties verplicht bereikbaar te zijn.
Categorie:
Tag(s):