donderdag, 18. augustus 2005 - 17:04

Matroos oog in oog met scheepsschroef

Rotterdam

Een op de Oude Maas tijdens de vaart overboord gevallen matroos van een binnenvaarttanker heeft vanmiddag zelf veilig de oever kunnen bereiken. Na een uur kon een inmiddels groots opgezette zoekactie worden gestaakt.

De 23-jarige matroos uit Werkendam maakte rond het middaguur een inspectierondje in de machinekamer van zijn schip. Toen hij vanuit de machinekamer aan dek wilde stappen struikelde hij over de hoge drempel van de deur en viel voorover in de Oude Maas. Omdat hij ongeveer 10 meter voor de schroef in het water terecht kwam, werd hij door de sterke zuiging onder het schip getrokken en even later door dezelfde schroefwerking achter het schip weer naar boven geduwd. De matroos werd door de ebstroom meegevoerd en het lukte hem de oever te bereiken. Na een half uurtje lopen bereikte de fortuinlijke matroos een huis vanwaar hij de rederij kon bellen en de inmiddels op gang gekomen zoektocht kon worden afgelast.

Schepen van de Waterpolitie uit Dordrecht, Rijkswaterstaat, Zeehavenpolitie Rotterdam, Havendienst Rotterdam, Reddingsbrigade Dordrecht en een helikopter van het KLPD waren inmiddels aan het zoeken op de Oude Maas.
Provincie:
Tag(s):