woensdag, 3. augustus 2005 - 12:30

Medaille Carnegie Heldenfonds uitgereikt

Almere

In het politiebureau van Almere-Buiten heeft districtschef Jan Aandewiel van Politie Flevoland op woensdagmorgen de medaille van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan een 45-jarige vrouw uit Almere. De medaille wordt uitgereikt aan hen die met eigen levensgevaar anderen het leven hebben gered of daartoe een serieuze poging hebben gedaan.

De vrouw verdiende de medaille omdat ze op 1 september 2004 haar buurkinderen te hulp snelde nadat er brand was ontstaan in een woning aan de Otterstraat.

Op het moment dat de Almeerse werd gewaarschuwd door haar 17-jarig buurmeisje was er in de woning sprake van een hevige rookontwikkeling tengevolge van brand in de magnetron. De vrouw ging ondanks dat toch de woning van haar buren aan de Otterstraat in en bracht eerst een 2-jarig jongetje naar buiten. Daarna ging ze opnieuw de woning in om ook de17-jarige zus de woning uit te loodsen die weer naar binnen was gegaan.

Door het inademen van de rook kregen broer en zus ademhalingsmoeilijkheden en werden per ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De moedige buurvrouw werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Vorig jaar zette de politie de vrouw zelf in het zonnetje door haar te bedanken. Met de toekenning van deze onderscheiding is opnieuw aangetoond dat haar optreden bijzonder is geweest.
Provincie:
Tag(s):