dinsdag, 18. oktober 2005 - 10:49

Meer duidelijkheid in zaak Marjo Winkens?

Beesel

Vanaf vandaag begint aannemer Heijmans met het openbreken van de Oude Streekweg van Reuver naar Tegelen. Het openbreken van de Rijksweg gebeurt extra voorzichtig vanwege de verdwijning van Marjo Winkens in de nacht van 1 op 2 september 1975. De destijds 17-jarige vrouw uit Schimmert werd op die datum voor het laatst gezien op de kermis in Sittard. Sindsdien is zij spoorloos.

Haar brommer werd teruggevonden tussen Spaubeek en Schimmert. In de buurt van de Streekweg werd onder meer een jasje van haar aangetroffen, maar enig (levend) teken van de Schimmertse vrouw is nooit meer vernomen. Het vermoeden bestaat dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen en onder het aangelegde asfalt is begraven.

Een wegenbouwer die destijds aan dat project meewerkte was verdachte in deze zaak. Getuigen hebben gemeld dat zij ook iets verdachts hebben gezien bij de Streekweg in aanbouw. De Streekweg wordt nu vernieuwd vanwege de aanleg van de A73.

De zaak van Marjo Winkens is inmiddels verjaard. Wanneer wegenbouwer Heijmans iets aantreft dat op menselijke resten duidt zal de politie worden ingeschakeld, laat een politiewoordvoerder weten. Er zal dan een technisch onderzoek worden ingesteld.

© BON/Foto:John Peters
Provincie:
Tag(s):