dinsdag, 18. oktober 2005 - 14:28

Meerdink mee naar Oekraïne

Martijn Meerdink reist woensdag met AZ mee naar de Oekraïne voor de eerste groepswedstrijd in het UEFA-bekertoernooi tegen Djnepr Djnepropetrovsk. De 29-jarige aanvaller is volledig hersteld van zijn zware knieblessure.

Meerdink liep de blessure in maart op tijdens de training van het Nederlands elftal. Hij begint in Oekraïne waarschijnlijk op de bank. Hetzelfde geldt voor verdediger Ron Vlaar, die volgens trainer Louis van Gaal een beetje tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen. Routinier Barry van Galen gaat helemaal niet mee naar Oost-Europa. De 35-jarige middenvelder heeft in overleg met zijn trainer besloten thuis te blijven om goed uit te rusten.

Op basis van de training dinsdag in Alkmaar, beginnen de IJslandse verdediger Gretar Steinsson (voor de geblesseerde De Zeeuw) en de Belgische aanvaller Stein Huysegems (voor Van Galen) in het basisteam. Jaliens vormt met Opdam het hart van de verdediging.

Meerdink onderging op 8 april een operatie in het Medisch Centrum Alkmaar. Daarbij werd een gescheurde kruisband in zijn rechterknie vervangen door een pees uit de hamstring van zijn rechterbovenbeen. Deze zogenoemde plastiek heeft de functie van de kruisband overgenomen. Na de ingreep was de verwachting dat de voormalige speler van De Graafschap zes tot negen maanden uit de roulatie zou zijn.

"Het is fantastisch hoe snel zijn revalidatie is verlopen'', liet Van Gaal dinsdag na de training tegenover het ANP weten. Meerdink heeft inmiddels in drie duels van Jong AZ meegedaan. Twee keer een helft van 45 minuten en afgelopen maandag een uur tegen Willem (1-0).

Verdediger Joris Mathijsen, die half april eveneens een zware knie-operatie onderging, was tegen de Brabanders ook van de partij (45 minuten). Het duel in de Oekraïne komt voor de centrale verdediger nog net iets te vroeg. "Maar ook zijn herstel komt sneller dan verwacht'', constateerde Van Gaal tevreden.
Categorie:
Tag(s):